Start Om Svensk Torv Fakta Medlemmar Nyhetsarkiv Kontakt In English

 

Artiklar Tidningen Svensk Torv Tidningen Viola I media
 

Tidningen Svensk Torv nr 2/2012

Här kan du läsa senaste och tidigare nummer av vår tidning Svensk Torv.

Tidningen Svensk Torv nr 2/2012

Svensk Torv har en redaktionell sida i tidningen Viola där vi bevakar torvens betydelse inom odlingssektorn.

FB-f-Logo__blue_50.pngVi finns även på Facebook med nyheter, bilder och information.

Klimatrapport_nr15_-ENG_160610-1.jpgLadda ner 
klimatrapporten: 

Emissioner av växthusgaser från brukad torvmark i areella näringar

 

torvforsk-150.jpgForskning inom torvområdet initieras av systerorganisa-tionen TorvForsk – Stiftelsen Svensk Torvforskning i samverkan med Branschföreningen Svensk Torv.

Torvens samförbränningsegenskaper

TorvForsk har beslutat att finansiera en forskningsrapport om torv och sameldning. Titeln på projektet är ”Rapportering av kunskapsläget och forskningserfarenheter av att använda torv som sameldningsbränsle/bräns-leadditiv till biobränslen i förbränningsanläggningar för värme- och elproduktion”.

Syftet är att sammanställa kunskapsläget och forskningserfarenheter av att använda torv som sameldningsbränsle/ bränsleadditiv till biobränslen i förbränningsanläggningar för värme- och elproduktion. Arbetet fokuserar på sameldningseffekter för att minska/undvika askrelaterade driftproblem och vissa emissioner.

Arbetet ska sammanställas i en skriftlig rapport där tidigare forskningsprojekt redovisas och en samlad syntes av forskningen görs som tydligt klargör det vetenskapliga kunskapsläget och de viktiga tillämpbara erfarenheterna beskrivs. En beskrivning av graden av implementerbarhet av befintlig kunskap samt behovet av eventuell kompletterande eller ny forskning kommer även att ingå i rapporten.

Resultaten planeras att redovisas i slutet av april i år. Uppdraget genomförs av Marcus Öhman vid Luleå tek¬niska universitet (avd. energivetenskap) och Christoffer Boman vid Umeå universitet (TFE/TEC-Lab).

Text: Ingrid Kyllerstedt

_MG_4670.JPG

  

,

Copyright | Producerad av: Balanserad Kommunikation