Elmia Garden 2018

Elmia Garden är en stor branschmässa och mötesplats inom den gröna näringen som gick av stapeln den 26-27 september. Cirka 3 000 besökare erbjuds förutom utställningar, nya trender, seminarier och andra aktiviteter. 

Branschföreningen Svensk Torv var på plats på denna stora och intressanta mässa i Jönköping där flera medlemsföretag ställde ut så som ScanPeat, Econova, Emmaljunga Torvmull, Fagerhults torv och Hasselfors Garden mfl.

Vi träffade även LRF Trädgårds VD Eva Anflo, och deras ordförande Marcus Söderlind och fortsatte diskussionerna kring vårt samarbete.

Eva Anflo, LRF Trädgård
Eva Anflo, LRF Trädgård
Pia Holmgren och Tereza Andersson, Hasselfors Garden.
Pia Holmgren och Tereza Andersson, Hasselfors Garden.

– Det var också roligt att se att ett av våra medlemsföretag, Mullmäster, är nominerade till Årets Trädgådsprodukt 2019 för ”Ädeljord, träd och buske”, en torvbaserad jordprodukt med grövre struktur och pimpsten. Berättar Ingrid Kyllerstedt, tf vd och kommunikationsansvarig för branschföreningen Svensk Torv.

Anders Hjalmarsson, Annika Sundström och Mats Kron ScanPeat och Mullmäster.
Anders Hjalmarsson, Annika Sundström och Mats Kron ScanPeat och Mullmäster.

Elmia Garden Award – Årets Trädgårdsprodukt 2019
Elmia Garden Award  är en utmärkelse med syftet att visa på den kreativitet och produktutveckling som sker inom trädgårdsbranschen. Elmia Garden ger företag, såväl stora som små, chansen att visa upp sina bidrag för en bredare publik inför det slutliga valet som sker under våren. De nominerade bidragen visas i en utställning på Elmia Garden och den slutliga vinnaren offentliggörs sedan vid en pressträff på våren, lagom till trädgårdssäsongens start. 

Läs mer om Elmia Garden Award >>

Länkar