Svensk Torv på Nordiska Trädgårdar

Jorden vi köper i säck består till större delen av torv. I Sverige finns det gott om torv men i flera länder ska torven fasas ut till fritidsodlingen.

Pia Holmberg, Ordförande i Branschföreningen Svensk Torv, berättade på Kunskapsscenen om den svenska hållbara torven som är viktig för all odling och som skördas hållbart endast på redan dikade torvmarker och alltid efterbehandlas, ofta till nya våtmarker och andra värdefulla naturmiljöer.
Trädgårdsjournalist Gunnel Carlsson och Pia Holmberg, Ordförande i Branschföreningen Svensk Torv

Pia Holmberg, Ordförande i Branschföreningen Svensk Torv, berättade på Kunskapsscenen om den svenska hållbara torven som är viktig för all odling och som skördas hållbart endast på redan dikade torvmarker och alltid efterbehandlas, ofta till nya våtmarker och andra värdefulla naturmiljöer. Torvbruket är kontrollerat av myndigheterna och finns överallt i hela Sverige där den ger jobb inom den gröna näringen. Och dessutom odlarglädje med säkert skörderesultat. Trädgårdsjournalist Gunnel Carlson samtalade med Pia på Scen.

Missade du föredraget igår: Svensk torv – om odlarglädje förpackad i påse, så kan du höra Pia idag på kunskapsscenen kl 14.30

Passa på att besöka oss i vår monter A03:53. Igår fick vi besök av mästerkocksfinalisten Jimmy Gou och hans mamma Anlin Zhang som blev intresserad av den torvbaserade jorden.

Pia Holmberg, Anlin Zhang och Jimmy Gou
Pia Holmberg, Anlin Zhang och Jimmy Gou
Svensk Torv på Nordiska Trädgårdar 2022
Svensk Torv i monter A03:53 på trädgårdsmässan 2022
Länkar